Дециметар

Од Википедија — слободната енциклопедија
Линијар со дециметар, сантиметар и милиметар за споредба

Дециметар (симбол: дм или dm) — единица мерка за должина еднаква на 10 сантиметри или една десеттина од метар.

милиметар << сантиметар << дециметар << метар << километар