Водеради

Од Википедија — слободната енциклопедија
Црквата Св. Андреј

Водеради е село во округот Трнава, на Трнавскиот крај, во југозападна Словачка. Населението му изнесува околу 1 420 жители (2013).

Се наоѓа на надморска височина од 137 m во Среднодунавската низина, на 11 km јужно од центарот на градот Трнава и на 36 km североисточно од главниот град Братислава.