Википедија:Дозволи за објавување/Општина Аеродром

Од Википедија — слободната енциклопедија

Општина Аеродром[уреди извор]

Допис упатен до Општина Аеродром, веб-место: http://www.aerodrom.gov.mk

Pocituvani,

Opstina Aerodrom Vi stoi na raspolaganje! Materijalite i podatocite od nasiot sajt mozete slobodno da gi iskoristite.

Pozdrav i imajte ubav vikend, Opstina AerodromRašo Avramovski wrote: Почитувани!


Ние како уредници на македонската верзија на енциклопедијата Википедија (http://mk.wikipedia.org), се ангажиравме за изработка на слободна енциклопедија достапна за сите. Затоа би сакале во нашата енциклопедија да искористиме материјал и податоци од вашиот сајт (http://www.aerodrom.gov.mk). На македонската википедија се подготвуваат повеќе проекти кои ја третираат македонската историја и култура и проекти за сите населени места. Материјалот би бил објавен под условите на GNU-овата лиценца за слободна документација http://en.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Text_of_the_GNU_Free_Documentation_License). Исто така ве повикуваме и Вас слободно да ги користите нашите текстови кои се во секојдневен постојан пораст. Доколку ни дадете дозвола да го користиме Вашиот материјал како што горе наведено, Вашиот сајт на нашите текстови ќе биде наведен како извор и до него ќе води соодветен линк. Тоа може да доведе и до зголемување на рејтингот на вашиот сајт, бидејќи википедија е еден од најпосетуваните веб портали во Македонија и нејзините статии најчесто се меѓу првите погодоци на претражувачките сајтови како Google и Yahoo.

Со почит Тимот на Википедија на македонски јазик