Википедија:Дозволи за објавување/Матица на иселеници

Од Википедија — слободната енциклопедија

Матица на иселеници[уреди извор]

Допис упатен до Матицата на иселениците на Македонија, веб-место: http://www.maticanaiselenici.com


Pocituvani


Bi ni bila posebna cest i zadovolstvo

Da dozvolime koristenje na podatoci

Od nasiot sajt.

So pocit


Matica na Iselenicite od makedonija (administrator@maticanaiselenici.com)Почитувани!


Ние како уредници на македонската верзија на енциклопедијата Википедија (http://mk.wikipedia.org), се ангажиравме за изработка на слободна енциклопедија достапна за сите. Затоа би сакале во нашата енциклопедија да искористиме материјал и податоци од вашиот сајт (www.maticanaiselenici.com). На македонската википедија се подготвуваат повеќе проекти кои ја третираат македонската историја и култура и проекти за сите населени места. Материјалот би бил објавен под условите на GNU-овата лиценца за слободна документација http://en.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Text_of_the_GNU_Free_Documentation_License). Исто така ве повикуваме и Вас слободно да ги користите нашите текстови кои се во секојдневен постојан пораст. Доколку ни дадете дозвола да го користиме Вашиот материјал како што горе наведено, Вашиот сајт на нашите текстови ќе биде наведен како извор и до него ќе води соодветен линк. Тоа може да доведе и до зголемување на рејтингот на вашиот сајт, бидејќи википедија е еден од најпосетуваните веб портали во Македонија и нејзините статии најчесто се меѓу првите погодоци на претражувачките сајтови како Google и Yahoo.

Со почит Тимот на Википедија на македонски јазик