Википедија:Дозволи за објавување/МНР

Од Википедија — слободната енциклопедија

МНР[уреди извор]

Допис упатен до МНР, веб-место: http://www.mfa.gov.mk/default1.aspx?ItemID=352


Почитувани,
Од името на уредувачите на Internet енциклопедијата Википедија, издание на македонски јазик http://mk.wikipedia.org, се обраќам со цел да побарам од вас дозвола за слободно користење на содржините од вашиот веб сајт.


Крајниот резултат од овој проект ќе биде промоција и афирмација на Македонија, Македонскиот народ, Македонската православна црква, Македонскиот јазик, писмо, култура, културно и цивилизациско наследство.
Материјалите на википедија подлежат под таканаречената GNU Free Documentation License (http://www.gnu.org/copyleft/fdl.html).
Википедија фондацијата е непрофитна организација (http://wikimediafoundation.org/wiki/Home).
...
Со почит
MacedonianBoy,
http://mk.wikipedia.org/wiki/Корисник:MacedonianBoy,
администратор на википедија на македонски јазик

Следи одговор на барањето,


Ве известуваме дека имате дозвола од Кабинетот на Министерството за надворешни работи, содржините на мрежната страница на Министерството за надворешни работи може да бидат искористени за потребите на енциклопедијата Википедија.


Поздрав

Сашо Котески

Раководител на ИТ одделение

МНР