Васко Смилевски

Од Википедија — слободната енциклопедија

Васко Смилевски е роден во 1951 година, во Скопје.

Првите карикатури ги објавува во „Студентски збор“. Објавувал и во „ОКО“ (Загреб), „Политика“ (Белград), „Комунист“ (Скопје), „Млад борец“ (Скопје), „Јеж“ (Белград), „Остен“ (Скопје), „Фокус“ (Скопје), „Младост“ (Белград), „Екран“ (Скопје)...