Браќа во Христа

Од Википедија — слободната енциклопедија
Christadelphian Hall, Bath, England

Браќа во Христа или христаделфијани (англиски: Christadelphians) е независна протестантска црква основана во Америка и во Велика Британија во текот на 1848 година. Денес таа има приближно 60.000 членови во 120 земји.[1][2][3]

Верувања[уреди | уреди извор]

Наводи[уреди | уреди извор]

 1. BBC Christadelphians
 2. Фред Пирс Браќа во Христа - Кои се Христоделфијанците? Бирмингем.
 3. Мајкл Ештон Им требаат ли свеШтеници на христијаните? Бирмингем.
 4. Текуин Морган (Tecwyn Morgan) Богот од Библијата[мртва врска] (англиски: Understand the Bible - Work it Out for Yourself) Бирмингем.
 5. Библијата Бирмингем.
 6. Дејвид Еванс Истражувајќи ја Библијата Аделаид.
 7. Денис Гилет (Dennis Gillett) Една Библија многу цркви Бирмингем.
 8. Ветувањата од Бог Мисија на Христоделфијанците за Библијата.
 9. [Osnovi na Biblijata http://www.carelinks.net/languages/macedonian/Macedonian_Bible_Basics.pdf]
 10. Фред Пирс Исус: Синот Бог или Синот Божји? Бирмингем.
 11. Koks Marija, Majkata na Isus Архивирано на 13 јануари 2012 г.(pdf)
 12. Фред Пирс што после смртта? Бирмингем.
 13. Дадли Файфилд (Dudley Fifield) Небото и пеколот Бирмингем.
 14. Стенли Овен Божјото Царство на земјата Бирмингем.
 15. Шила Харис Надеж за безнадежниот свет Бирмингем.
 16. David Пирс Твојот дел во Божјите ветувања Бирмингем.
 17. Фред Пирс Зошто e крштевање важно Бирмингем.
 18. Хари Тенант Светиот Дух Бирмингем.
 19. Ѓаволот и демони.

Поврзано[уреди | уреди извор]