Ајленд Парк

Од Википедија — слободната енциклопедија
Локацијата на Ајленд Парк во округот Фримонт, Ајдахо
Ливада во Ајленд Парк

Аjлeнд Парк (англиски: Island Park) е град в okrugot Фримонт во сојузната држава Ајдахо, САД. Ајленд Парк според пописот од 2000 година броел 215 жители и опфаќал површина од 19,3 км2. Се наоѓа на надморска површина од 1 918 m. Повикувачкиот број во Ајленд Парк е 83429 и 83433, додека пак повикувачкиот број е 208.