Асикуа

From Википедија
Jump to navigation Jump to search
Локацијата на Асикуа во округот Минидока, Ајдахо

Асикуа (англиски: Acequia) е град во округот Минидока во сојузната држава Ајдахо, САД. Асикуа според пописот од 2000 година броел 144 жители и опфаќал површина од 0,8 km². Се наоѓа на 1,270 m надморска височина. Поштенскиот број на Асикуа е 83350, а повикувачкиот број 208.