Алинјемон

Од Википедија — слободната енциклопедија
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
Line of upright, angular stones receding into rolling, grassy terrain
Даун Тор, Обединето Кралство

Алинјемон е мегалитски споменик, од типот на Менхир. Може да биде распореден линиски како на пример Карнак.