Активно учење

Од Википедија — слободната енциклопедија
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето

Активно учење е процес на знаења и вештини во кој ученикот е постојано мобилен, предизвикан да користи различни извори на информации, а наученото да го примени во нови непознати ситуации од секојдневниот живот.