Азем Садики

Од Википедија — слободната енциклопедија

Азем Садики е роден на 1 февруари 1971 година во Студеничани. Основно училиште го завршил во основното училиште „Наим Фрашури“ во Студеничани и средното училиште во природно-математичката гимназија „Џevевдет Дода“ во Приштина. Г. Садики ги продолжи студиите за бизнис менаџмент во Скопје на универзитетот МИТ.[уреди | уреди извор]

Работел како сметководител во семејното претпријатие. Од 2000-2005 година бил градоначалник на Студеничани. Од 2007-2009 година бил директор на Студентски дом Пелагонија во Скопје. Потоа беше реизбран за градоначалник на Студеничани за втор мандат во мандатот 2013-2017 година. Граѓаните на Општина Студеничани ја дадоа довербата да се изберат градоначалник на Студенитарани по трет пат за периодот 2017-2021 година.[уреди | уреди извор]

Тој е оженет и има четири деца.[уреди | уреди извор]