Јутјуб плеј копчиња

Од Википедија — слободната енциклопедија
Чешкиот јутјубер FattyPillow со сребрено плеј копче.

Јутјуб плеј копчињата (англиски: YouTube Play Buttons) се Јутјуб награди кои претставуваат признание од Јутјуб за најпопуларните канали на мрежната страница.

Награди[уреди | уреди извор]

  1. Сребрено плеј копче, за каналите кои ќе ја надминат бројката од 100,000 претплатници.
  2. Златно плеј копче, за каналите кои ќе ја надминат бројката од 1,000,000 претплатници.
  3. Дијамантско плеј копче, за каналите кои ќе ја надминат бројката од 10,000,000 претплатници.
  4. Рубино плеј копче, за каналите кои ќе ја надминат бројката од 50,000,000 претплатници.
  5. Црвено Дијамантско плеј копче, за каналите кои ќе ја надминат бројката од 100,000,000 претплатници.