Virtual Console

Од Википедија — слободната енциклопедија

Virtual Console (バーチャルコンソール, Bācharu Konsōru) (バーチャルコンソール, Bācharu Konsōru), исто така скратено како VC, е линија на игри за преземање (главно непроменета) за Nintendo's Wii и Wii U домашните конзоли за игри и Nintendo 3DS преносливата гејмерска конзола.