Прејди на содржината

Original equipment manufacturer

Од Википедија — слободната енциклопедија

Original Equipment Manufecturer, кога производителот на компјутерски систем вградува софтвер од производителот на софтвер и при тоа се грижи за техничката поддршка тогаш таквиот тип на софтвер се нарекува ОЕМ софтвер. Ваквиот ОЕМ софтвер може да се продава само на НОВИ компјутери.