Open Subscription License

Од Википедија — слободната енциклопедија

Open Subscription License, наместо да набавува лиценци за користење на софтверот на неограничено време за верзијата за која е набавена, купувачот може да ги набавува лиценците и да го добива правото на користење на годишно ниво. При ваквиот начин на набавка, купувачот е овластен да ја инсталира и користи најновата верзија на софтверот.