Nevermind

Од Википедија — слободната енциклопедија
Насловната на Nevermind

Nevermind (превод: не е важно) е вториот албум на Nirvana и е издаден во 1991. Албумот стана платинест насекаде низ светот. Овој албум ја одбележа Генерацијата X. Албумот ги содржи следните 12 песни:

 1. Smells Like Teen Spirit
 2. In Bloom
 3. Come As You Are
 4. Breed
 5. Lithium
 6. Polly
 7. Territorial Pissings
 8. Drain You
 9. Lounge Act
 10. Stay Away
 11. On A Plain
 12. Something In The Way