Прејди на содржината

Alligatorinae

Од Википедија — слободната енциклопедија
Alligatorinae
Научна класификација
Царство: Животни
Колено: Хордати
Класа: Влекачи
Ред: Crocodilia
Семејство: Alligatoridae
Потсемејство: Alligatorinae

Alligatorinae е едно од двете потсемејства кои припаѓаат на фамилијата Alligatoridae. Во ова потсемејство има вкупно 11 рода, од кој само еден род Alligator ги содржи двата преживеани вида.


Подфамилја Alligatorinae

† означува изумрени родови и видови