3Д моделирање

Од Википедија — слободната енциклопедија
Ротирачки 3Д-модел на куќа од видеоигра

3Д-моделирање — процес на создавање математичка репрезентација на некој тридимензионален објект. Она што настанува се нарекува 3Д-модел.