Шондонг

Од Википедија — слободната енциклопедија
Поглед кон пештерата

Шондонг е пештера во Виетнам, пештерата се наоѓа во провинцијата Бинх, Виетнам. Ова е најголемата пештера во светот, пештерата ја открил месен жител по име Хо Канх во 1991.