Шаблон:Биолошка класификација

Од Википедија — слободната енциклопедија
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
Разните нивоа на системот на научна класификација. Живот Домен Царство Колено Класа Ред Семејство Род Вид

Зголеми
Хиерархијата на осумте главни таксономски рангови во биолошката класификација. Поситните меѓурангови не се прикажани.

Овој шаблон ја користи сликата Податотека:Biological_classification_L_Pengo_vflip mk.svg и проширувањето за кликливи слики ImageMap за поврзување на кутии со називи до нивните релевантни страници. Описот може сосема да се промени со параметарот description, или пак можете да ѝ наложите на сликата да се прикажува како да е на извесно ниво со параметарот level.