Предлошка:Биолошка класификација

Од Википедија — слободната енциклопедија
Разните нивоа на системот на научна класификација.ЖивотДоменЦарствоКоленоКласаРедСемејствоРодВид
Разните нивоа на системот на научна класификација.

Зголеми
Зголеми
Хиерархијата на осумте главни таксономски рангови во биолошката класификација. Поситните меѓурангови не се прикажани.

Оваа предлошка ја користи сликата Податотека:Biological_classification_L_Pengo_vflip mk.svg и проширувањето за кликливи слики ImageMap за поврзување на кутии со називи до нивните релевантни страници. Описот може сосема да се промени со параметарот description, или пак можете да ѝ наложите на сликата да се прикажува како да е на извесно ниво со параметарот level.