Фундаментална анализа

Од Википедија — слободната енциклопедија

Се нарекува и фундаментално истражување. Систем на анализирање на основните фактори кои влијаат на изгледите за понуда и побарувачка на хартија од вредност или стока, како и изгледите за резултирачката цена. Еден таков фактор во однос на стоките би биле временските прилики, додека во однос на перформансите на хартиите од вредност на една компанија, тоа би бил годишниот профит.

Поврзано[уреди | уреди извор]