Прејди на содржината

Тиина Розенберг

Од Википедија — слободната енциклопедија
Тиина Розенберг

Тиина Розенберг (7 јули 1958 година) е професор по студии за изведба на Универзитетот во Стокхолм. Розенберг претходно била професор по родови студии на Универзитетот Стокхолм и на Лундскиот универзитет, а таа е и поранешна ректорка на Универзитетот за уметности во Хелсинки. Таа често се појавува во улога на јавен интелектуалец во областите на културната политика, еднаквоста, демократијата и човековите права.