Стан

Од Википедија — слободната енциклопедија
Стан

Стан е градежно поврзана целина наменета за живеење, за живеење и вршење на некои дејности, само за вршење на дејности, за одмор и рекреација или се работи за ненаселен, а градежно исправен стан.