Стадион Ѓорче Петров

Од Википедија — слободната енциклопедија
Стадион Ѓорче Петров
Место Скопје, Македонија
Отворен
Сопственик ФК Македонија Ѓорче Петров 1932
Подлога Трева
Игра
Гледачи 3.000

Стадионот Ѓорче Петров е стадион кој се наоѓа во Скопје, Република Македонија. Моментално на него настапува екипата на ФК Македонија Ѓорче Петров 1932. Стадионот има сместивост од 3.000 седишта.