Список на резолуции на Обединетите нации во врска со Либан

Од Википедија — слободната енциклопедија

Советот за безбедност на ООН донел бројни Резолуции во врска со Либан.

Список на резолуции на Обединетите нации во врска со Либан[уреди | уреди извор]

# Датум Предмет
50 29 мај 1948 Палестинското прашање
72 11 август 1949 Палестинското прашање
128 11 јуни 1958 Жалба од Либан
129 7 август 1958 Жалба од Либан
262 31 декември 1968 Состојбата на Блискиот Исток
270 26 август 1969 Состојбата на Блискиот Исток
279 12 мај 1970 Состојбата на Блискиот Исток
280 19 мај 1970 Состојбата на Блискиот Исток
285 5 септември 1970 Состојбата на Блискиот Исток
313 28 февруари 1972 Состојбата на Блискиот Исток
316 26 јуни 1972 Состојбата на Блискиот Исток
317 21 јули 1972 Состојбата на Блискиот Исток
332 21 април 1973 Состојбата на Блискиот Исток
337 15 август 1973 Состојбата на Блискиот Исток
347 24 април 1974 Израел-Либан
425 19 март 1978 Израел-Либан
426 19 март 1978 Израел-Либан
427 3 мај 1978 Израел-Либан
434 18 септември 1978 Израел-Либан
436 6 октомври 1978 Либан
444 19 јуни 1978 Израел-Либан
450 14 јуни 1979 Израел-Либан
459 19 декември 1979 Израел-Либан
467 24 април 1980 Израел-Либан
474 17 јуни 1980 Израел-Либан
481 26 ноември 1980 Израел-Либан
483 18 декември 1980 Израел-Либан
488 19 јуни 1981 Израел-Либан
490 21 јули 1981 Либан
498 21 декември 1981 Израел-Либан
501 25 февруари 1982 Израел-Либан
508 5 јуни 1982 Израел-Либан
509 6 јуни 1982 Израел-Либан
511 18 јуни 1982 Израел-Либан
512 19 јуни 1982 Либан
513 4 јули 1982 Либан
515 29 јули 1982 Либан
516 1 август 1982 Израел-Либан
517 4 август 1982 Израел-Либан
518 12 август 1982 Израел-Либан
519 17 август 1982 Израел-Либан
520 17 септември 1982 Израел-Либан
521 19 септември 1982 Израел-Либан
523 18 октомври 1982 Израел-Либан

Наводи[уреди | уреди извор]