Списание за европската историја за правото

Од Википедија — слободната енциклопедија
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
Списанието Европска историја за правото

Списание за европската историја за правото (англиски: Journal on European History of Law) е историско правно списание кое се објавува на англиски и германски јазик, двапати годишно. Ова списание е наменето за правниците кои се занимаваат со исторјата на правото и со римското право во сите европски држави.Освен научните проучувања и анализи списанието исто така третираа и рецензии на учебници.[1]

Списанието се објавува од 2010 година од издавачката куќа London Publishing House STS Science Centre Ltd. Како таквo се подготвува за објавување од здружението за правна историја - Европско здружение за историја на правото. Сите трудови се оценуваат од научното советодавно тело на списанието.

Наводи[уреди | уреди извор]

  1. http://www.historyoflaw.eu/english/home.html

Надворешни врски[уреди | уреди извор]