Корисник:Акад. Игор Јанев: Разлика помеѓу преработките

Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
с
→‎КУСО ЗА МЕНЕ: ОБЈАСНУВАЊЕ, КАКО ДА СЕ ОСЛОБОДИМЕ ОД „BAN" ВО ООН И СТИГМАТИЗАЦИЈА СО ДЕНОМИНАЦИЈАТА „СЕВЕРНА"
(→‎КУСО ЗА МЕНЕ: поправки)
с (→‎КУСО ЗА МЕНЕ: ОБЈАСНУВАЊЕ, КАКО ДА СЕ ОСЛОБОДИМЕ ОД „BAN" ВО ООН И СТИГМАТИЗАЦИЈА СО ДЕНОМИНАЦИЈАТА „СЕВЕРНА")
Причини се бројни, но ке речам само следното:
 
Самиот Препански договор не е само "штетен" како што најчесто се вели, туку е и нелегален договор, и според меѓународното право, но и според фактот дека е потпишан неовалестено , а потоа и актот за ратификација е парафирам од неовалестеното лице. Со нелегалната домашна (уставна) постапка и фактот дека ова беше познато и на друга страна (Грција) се креирани причини за раскинување на договорот, предвидени во членот 46. од Виенската конвенција за правото на договори од 1969 (те. одредби кои се однесуваат на домашните пропусти, грешки или нелегалности).
 
ВО ООН, ЗА НАС, ЗБОРОТ "МАКЕДОНИЈА" Е СУСПЕНДИРАН! НИЕ ИМАМЕ ЗАБРАНА (анг. „BAN") ЗА ТЕРМИНОТ "МАКЕДОНИЈА"! ТЕ. АКО КАЖЕШ "МАКЕДОНИЈА" СЕ ПОДРAЗБИРА ДЕЛ ОД ГРЦИЈА!
164

уредувања

Прегледник