Прејди на содржината

Спектрофотометрија

Од Википедија — слободната енциклопедија
Спектрофотометар

Во хемијата, спектрофотометрија е квантитативно мерење на рефлективните или трансмисионите одлики на материјал како функција од брановата должина.[1]

  1. Allen, DW; Cooksey, C; Tsai, BK (Nov 13, 2009). „Spectrophotometry“. NIST. Посетено на Dec 23, 2018.