Солипсизам

Од Википедија — слободната енциклопедија

Солипсизам е ментална психолошка форма. Личностите со солипсизам тврдат "Само мојот ум постои" а се околу нив негираат за постоење. Интересно е што сите поголеми филозофи патат од овој, т.н проблем или пак за некои само ментална психолошка форма и фаза на развивање на психолошкиот систем на човековото суштество.