Сербске новини

Од Википедија — слободната енциклопедија
Насловна страница на весник од 1899 г.

Сербске новини (Serbske nowiny) е единствениот вечерник-дневен весник на горнолужички јазик. Излегува во Бауцен, Германија, секој ден освен сабота и недела. Сегашен главен уредник на Сербске Новини е Јанек Уоучер.[1]

Наводи[уреди | уреди извор]

  1. „Stawizny a narok našeho wječornika“. // serbske-nowiny.de.

Надворешни врски[уреди | уреди извор]