Семрежен феномен

Од Википедија — слободната енциклопедија
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето

Семрежен феномен (интернет-феномен) — појава при која нешто неочекувано станува многу популарно, преку зборовите на поединците, пренесени преку семрежјето. Некои вакви феномени се со краток век, односно им опаѓа популарноста, додоека пак останатите феномени егизистираат низ годините. Семрежните феномени може да станат популарни по објавувањето на одредени јавни веб страници: Slashdot, YouTube, Something Awful, Newgrounds и слично.