Сексуален криминал

Од Википедија — слободната енциклопедија
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето

Сексуален кривичен акт: Под сексуален кривичен акт се подразбира форми на човечко сексуално однесување кое е криминал. Тој што го сторува истото е сексуален напаѓач.

Сексуален криминал: Под сексуален криминал се подразбира криминал кој подразбира сексуални дејствија и блудничења. Тој најчесто се наоѓа во форма на проституција и трговија со луѓе. Исто така, во некои држави стриптизот е забранет, па тој се смета за дел од сексуалниот криминал во таа земја.