Разговор за Википедија:Консензус

Содржината на страницата не е поддржана на други јазици.
Од Википедија — слободната енциклопедија

prikacuvanje na tekst[уреди извор]

zdravo sakam da prasam zosto nemozam da go prikacam tekstot Odbranben igrac vo fudbalot.pozdravNadica Stojanovska (разговор) 13:07, 27 април 2011 (CEST)[одговори]

Saso Nikolovski, makedonski muzicar, izveduvac i kompozitor[уреди извор]

Saso Nikolovski, roden vo Skopje 1980, 05 Fevruari, e makedonski muzicar, izveduvac i kompozitor. Rastel vo muzicko semejstvo. So muzika se zanimava od najrana vozrast, zapocnal so svirenje na harmonika, pa podocna i sintisajzer, kako i solo peenje. Muzickata kariera ja zapocnuva so navrseni osumnaeset godini. Podocna stanuva del i od eden skopski bend.

Na detskiot festival "Tri krusi" vo opstina Kisela Voda, se pojavuva kako avtor na muzika i aranzman na site detski pesnicki izvedeni na festivalot, sest godini posledovatelno, od 2008 do 2014 godina, a na del od niv se pojavuva i kako tekstopisec.

Popoznati pesnicki izvedeni na ovoj festival se: "Prstinja", "Kucenceto Saro", "Hrabro dete", "Dusko dolgousko", "Tri krusi-himna", "Riki Tiki Tabi", "Ia ia Marko", "Macorot zet" i dr. Pokraj ovie, Saso e avtor i na mnogu drugi detski pesnicki. Zapocnuva i kariera kako kantavtor. Najpoznati negovi pesni se: "Samo za tebe", "Kjerka", "Merak mi e" i dr. Avtor e i na mnogu makedonski narodni pesni, izvedeni od drugi izveduvaci. Edna od niv e "Aman mori Tince" izvedena na Ohridski trubaduri 2014 god.