Разговор:Советски Сојуз

Од Википедија — слободната енциклопедија
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето

Мапата на СССР, односно бројките со кои се обележани републиките, не одговараат со имињата поставени подолу. Повеќето од републиките се измешани и на нивно место е ставено име на друга република. Меѓу нив се: Ерменија, Естонија, Белорусија, Грузија итн. Karovski (разговор) 11:03, 10 јули 2009 (UTC)

brest-bot проверка на правопис[уреди извор]

  • Податотека наместо Image, вики клучни зборови на македонски.

Ако имате забележано други синтаксни грешки кои многукратно се повторуваат низ страниците, можете да побарате истите со помош на ботот да се исправат.--Brest-bot (разговор) 04:34, 28 јули 2009 (UTC), управуван од Brest.

brest-bot проверка на правопис[уреди извор]

  • Промена на зборови од типот превзема... во презема..., без в, синтаксна грешка.

којшто наместо кој што, одделни зборови. создаден наместо креиран, непотребен интернационализам.

  • цитирана веб страница наместо cite web, назив на шаблон на македонски јазик.
  • цитирана книга наместо cite book, назив на шаблон на македонски јазик.
  • цитирано списание наместо cite journal, назив на шаблон на македонски јазик.
  • март име на месец со кое не почнува реченица, со мала буква.

Ако имате забележано други синтаксни грешки кои многукратно се повторуваат низ страниците, можете да побарате истите со помош на ботот да се исправат.--Brest-bot (разговор) 00:57, 3 јуни 2010 (CEST), управуван од Brest.