Разговор:Сметачка мрежа

Од Википедија — слободната енциклопедија
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето

brest-bot проверка на правопис[уреди извор]

  • Предвид наместо во предвид, синтаксна грешка.
  • „така што“ наместо „така да“, србизам.
  • врски наместо линкови, англизам.

меѓународна наместо интернационална, непотребен интернационализам. опслужувачите наместо серверите, англизам. посредник наместо интерфејс, англизам. Ако имате забележано други синтаксни грешки кои многукратно се повторуваат низ страниците, можете да побарате истите со помош на ботот да се исправат.--Brest-bot (разговор) 00:43, 3 јуни 2010 (CEST), управуван од Brest.

brest-bot проверка на правопис[уреди извор]

  • видеоигри наместо видео игри, одделни зборови.
  • податотеки наместо датотеки, англицизам.
  • Линк наместо Врска, англицизам..

Ако имате забележано други синтаксни грешки кои многукратно се повторуваат низ страниците, можете да побарате истите со помош на ботот да се исправат.--Brest-bot (разговор) 15:23, 10 август 2010 (CEST), управуван од Brest.