Разговор:Семантика и историјат на HTML

Од Википедија — слободната енциклопедија
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето

brest-bot проверка на правопис[уреди извор]

  • Промена на зборови од типот превзема... во презема..., без в, синтаксна грешка.
  • коешто наместо кое што, одделни зборови.
  • којшто наместо кој што, одделни зборови.
  • Промена на зборови од типот сеуште во сѐ уште , одделни зборови сѐ, уште, е акцентирано.
  • Линкови -> Врски, замена со македонски збор.
  • јануари име на месец со кое не почнува реченица, со мала буква.
  • април име на месец со кое не почнува реченица, со мала буква.
  • декември име на месец со кое не почнува реченица, со мала буква.

Ако имате забележано други синтаксни грешки кои многукратно се повторуваат низ страниците, можете да побарате истите со помош на ботот да се исправат.--Brest-bot (разговор) 02:20, 28 јули 2009 (UTC), управуван од Brest.

brest-bot проверка на правопис[уреди извор]

Промена на зборови од типот се додека во сè додека , е со надреден знак. меѓународен наместо интернационален, непотребен интернационализам. Списоци наместо Листи, непотребен интернационализам. создаден наместо креиран, непотребен интернационализам. ознака наместо таг, англизам. ознаки наместо тагови, англизам. ознаките наместо таговите, англизам. Ако имате забележано други синтаксни грешки кои многукратно се повторуваат низ страниците, можете да побарате истите со помош на ботот да се исправат.--Brest-bot (разговор) 00:18, 3 јуни 2010 (CEST), управуван од Brest.