Разговор:Национална кошаркарска асоцијација

Од Википедија — слободната енциклопедија
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
ВикиПроект Филм Оваа статија е дел од ВикиПроектот Спорт, кој има за цел да создаде прегледен и уреден распоред на статиите поврзани со спортот на Википедија. Слободно може да ја уредите оваа статија, а нешто повеќе околу спортските статии може да прочитате прочитате на страницата на проектот, каде што меѓу другото може да се приклучите на проектниот тим и/или да дадете свој придонес на страницата за разговор.

brest-bot проверка на правопис[уреди извор]

 • Промена на зборови од типот сеуште во сѐ уште , одделни зборови сѐ, уште, е акцентирано.
 • цитирана веб страница наместо cite web, назив на шаблон на македонски јазик.
 • Податотека наместо Image, вики клучни зборови на македонски.
 • јануари име на месец со кое не почнува реченица, со мала буква.
 • јануари име на месец со кое не почнува реченица, со мала буква.
 • јуни име на месец со кое не почнува реченица, со мала буква.
 • јуни име на месец со кое не почнува реченица, со мала буква.
 • јули име на месец со кое не почнува реченица, со мала буква.
 • август име на месец со кое не почнува реченица, со мала буква.
 • август име на месец со кое не почнува реченица, со мала буква.
 • октомври име на месец со кое не почнува реченица, со мала буква.
 • ноември име на месец со кое не почнува реченица, со мала буква.
 • декември име на месец со кое не почнува реченица, со мала буква.

Ако имате забележано други синтаксни грешки кои многукратно се повторуваат низ страниците, можете да побарате истите со помош на ботот да се исправат.--Brest-bot (разговор) 04:50, 27 јули 2009 (UTC), управуван од Brest.

brest-bot проверка на правопис[уреди извор]

Промена на зборови од типот сеуште во сѐ уште , одделни зборови сѐ, уште, е акцентирано.

 • Њујорк наместо Њу Јорк, погрешна транскрипција.
 • Наводи наместо Референци, англизам.

создава наместо креира, непотребен интернационализам.

 • цитирана веб страница наместо cite web, назив на шаблон на македонски јазик.

Ако имате забележано други синтаксни грешки кои многукратно се повторуваат низ страниците, можете да побарате истите со помош на ботот да се исправат.--Brest-bot (разговор) 19:30, 2 јуни 2010 (CEST), управуван од Brest.