Разговор:Македонското национално будење во 19 век

Содржината на страницата не е поддржана на други јазици.
Од Википедија — слободната енциклопедија

Нема место за цензура во Интернет.

Никой нема монопол над истината, секой има право на мисленье, и слобода на словото.

Jас вервам само на факти.

Види овде сто е било пред да дойде до Титова Македонja.

[1]

Кой ги е терал овие Македонци да се пишат Бугари во Америка?

Немат ли овие наследници ...

Македонец = БЪлгарин от Македония, така е било пред да дойдат Сърбите и Гърците.

Сега Македония е самостойна д'ржава и секой има право да биде сто сака.

Поздрав

Colonel

Makedonci su mahom Srpskog porekla,to se zna.Zasto u Bugarskoj ili Grcoj nema makedonaca?Gde su oni?Ima ih samo na teritoriji nekadasnje Kraljevine Srbije.To je zato sto je Bugarska,da bi povecala svoj uticaj na Balkanu,osnovala teroristicku VMRO i ubacila je u vradarsku banovinu da bi se borila za nekakvo oslobodjenje od nekakvog tiranina kralja!Taj 'tiranin' je proterao sve te bugarcice i ostale ,kasnije fasiste,iz Srbije!

Господине, Малешовски-Македон!

Ако сакате да не ви го менувам текстот, заштитите го на оваа страница. Сега само ќе ви прашам само тоа:

1. Дали сметате дека некои од наведените од Вас личности се наjважни за Преродбата во Македониjа? Да не е затоа што за тие имате нешто (не многу сигурно), а за вистинските водачи на Македониjа немате?

2. Зошто сметате дека да се зборува за Александар Македонски и за Македониjа треба да значи дека некоj има македонска НАЦИОНАЛНА свест? Имате слушнато за локалпатриотизам? Александар Македонски e почитуван за време на бугарската преродба и во другите бугарски делови - Тракиjа и Мизиjа (Северна Бугариjа). За книгите што раскажуваат за него има претплатници од многу градови и села не само во Македониjа.

3. Како се сетивте дека "Бугарските пак лидери, поттикнувани од српските државници' и пропагатори од тоа време, а особено од руските словенофили, тврдеа обратно, дека тие како Словени не можат да бидат Грци, туку се Бугари"?

4. Откаде знаете дека П.Р.Славеjков бил "бугарскиот намесник и агент во Македонија"? Од кого е бил ставен за наместник и агент?

.............

Антон Кецкаров, со потекло од Охрид.

Looks like you macedonians have quite a lot of political issues you want to discuss. If personally makes you feel better then go ahead but know that an encyclopaedia should contain truths. --12.20.4.100 16:59, 24 Mar 2005 (UTC)