Разговор:Европска Унија

Од Википедија — слободната енциклопедија
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето

A kade vi e Makedonija?[уреди извор]

Не можев да расчленам (синтаксна грешка): {\displaystyle Овде вметни формула}

A kade vi e Makedonija vo pasusot za zemji-kandidati za clenstvo vo EU?[уреди извор]

Не можев да расчленам (синтаксна грешка): {\displaystyle Овде вметни формула} Vo pasusot za kandidati za clenki vo EU gi spomnuvate Turcija i Hrvatska, a kade e Makedonija? Makedonija e so ist status na kandidat za clenstvo vo EU kako i pogore spomnatite 2 zemji. Pozdrav

New EU Design[уреди извор]

Hi ! There is a modernized structure at the engl. EU article. It is designed like a city- or country-article. Maybe this is a useful inspiration for the article here. all the best en:Lear21

Име[уреди извор]

Обратите пажњу на име чланка. На претраживачу највише погодака има Европската унија за разлику од Европската Унија. Консултујте службене владине сајтове и сајтове новинских агенција. --Поки 00:01, 7 април 2007 (UTC)

Мото[уреди извор]

Мотото(геслото) на ЕУ не е како што е грешно напишано „различност во единството“ туку „Обединети во различноста“. Табелата не можам да ја уредам , не знам зошто.

brest-bot проверка на правопис[уреди извор]

  • Предвид наместо во предвид.

Ако имате забележано други синтаксни грешки кои многукратно се повторуваат низ страниците, можете да побарате истите со помош на ботот да се исправат.--Brest-bot (разговор) 16:48, 22 февруари 2009 (UTC), управуван од Brest.

brest-bot проверка на правопис[уреди извор]

  • Промена на зборови од типот сеуште во сѐ уште , одделни зборови сѐ, уште, е акцентирано.

Ако имате забележано други синтаксни грешки кои многукратно се повторуваат низ страниците, можете да побарате истите со помош на ботот да се исправат.--Brest-bot (разговор) 01:15, 26 јули 2009 (UTC), управуван од Brest.

brest-bot проверка на правопис[уреди извор]

  • сè наместо сé, погрешен надреден знак.

Ако имате забележано други синтаксни грешки кои многукратно се повторуваат низ страниците, можете да побарате истите со помош на ботот да се исправат.--Brest-bot (разговор) 16:25, 7 август 2010 (CEST), управуван од Brest.