Разговор:Европа

Од Википедија — слободната енциклопедија
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето

Не сакам да менувам туку така, па би сакал да прашам тука. Кај Македонија со фуснота стои: Името на Македонија е прашање на интернационален спор. Иако Република Македонија е уставното име, во повеќето организации и официјални документации, таа се среќава како Поранешна Југословенска Република Македонија (FYROM). Името Македонија го користат земјите кои го имаат признаено уставното име на Македонија. Сметам дека вака напишано е неправилно и прогрчки. Грција има проблем со името и тоа не е интернационален спор, туку најмногу билатерален. Најголем дел од земјите ја имаат признаено Македонија под уставното име, па поради тоа треба да стои дека кај некои земји и организации се среќава името ПЈРМ... Кристијан

се сложувам --brest 17:07, 17 јануари 2007 (UTC)

Мислам дека не ни треба да има фуснота. Или ако веќе има тогаш да се појасни дека Република Македонија има билатерален политички спор во врска со името Македонија со нејзиниот јужен сосед (да не се спомнува името на јужниот сосед, бидејќи не го заслужува тоа)

brest-bot проверка на правопис[уреди извор]

  • Предвид наместо во предвид, синтаксна грешка.

Ако имате забележано други синтаксни грешки кои многукратно се повторуваат низ страниците, можете да побарате истите со помош на ботот да се исправат.--Brest-bot (разговор) 01:14, 26 јули 2009 (UTC), управуван од Brest.

brest-bot проверка на правопис[уреди извор]

  • карта наместо мапа, англицизам.

Ако имате забележано други синтаксни грешки кои многукратно се повторуваат низ страниците, можете да побарате истите со помош на ботот да се исправат.--Brest-bot (разговор) 16:24, 7 август 2010 (CEST), управуван од Brest.[одговори]