Разговор:Горан Митевски

Содржината на страницата не е поддржана на други јазици.
Од Википедија — слободната енциклопедија
Оваа статија е дел од ВикиПроект Македонија, чии цели се создавање стандардизиран, информативен и лесен за користење извор за Македонија. Ако сакате да земете учествувате во овој проект, ве молиме посетете ја страната на проектот, каде можете да се приклучите на проектната екипа.

за Горан Митевски[уреди извор]

Горан Митевски е роден на 05.05.1966 година во Скопје, дипломиран правник, насока безбедност. Во 1990 година се вработува во УБК, а во 2000 година станува директор на УБК. За време на широката владина коалиција од директор на УБК е наименуван за директор на Бирото за јавна безбедност. Заради заслуги во 2001 година добива чин генерал на полиција од Владата на Република Македонија.