Разговор:Бернар Диомед

Содржината на страницата не е поддржана на други јазици.
Од Википедија — слободната енциклопедија

Штом името се запишува на француски правопис, треба да се предаде на македонски според францускиот. Така, бидејќи во името има буква е со надреден знак, таа се чита, а ако буквата нема надреден знак таа не се чита. Француското име Bernard Diomède се предава како Бернар Диомед. --Никола Стоіаноски 11:05, 30 август 2012 (CEST)Одговори[одговори]