Разговор:Бенито Мусолини

Од Википедија — слободната енциклопедија
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето

== Бенито Мусолини ==

Бенито Амилкаре Андреа Мусолини (29 јули 1883 - 28 април 1945) владеел со Италија како дикататор од 1922 до 1943. Користејќи ја својата харизма, целосната контрола врз медиумите и застрашувањето на политичките ривали, тој го распуштил постоечкиот демократски систем и формирал фашистичка држава. Со влезот во Втората Светска војна на страната на нациситчка Германија, тој се поставил себеси за мета на Сојузниците, што конечно претставувало и причина за неговиот пад.

Таткото на Мусолини, Алесандро, бил ковач. Тој влијаел врз раните убедувања на својот син, така што во својата младост Бенито бил социјалист а потоа и Марксист. Со појавата на синдикализмот и зголемената популарност на Фридрих Ниче, Мусолини ги сменил убедувањата, што водело кон постојани судири со општеството во кое што живеел. Учествувал во Првата светска војна, а потоа го формирал Fasci di Combattimento во чие име вооруежни единици воени ветерани ги тероризирале комунистите и социјалистите.

По континуираниот неуспех на либералните влади на Џовани Џиолити, Иваное Бономи и Луиџи Факта, на 28 октомври 1922, Фашистите се заканиле со марш на Рим (Marcia su Roma) и од кралот Викторе Емануеле побарале да му даде на Мусолини да формира влада. Кралот морал да се согласи и Фашистичката партија дошла на власт. Во следните две децении настапил црн период за Италија: Мусолини владеел неограничено, печатот бил замолчен, граѓанските слободи одземени, а била формирана и тајна полиција. Од заслепените следбеници Мусолини бил наречен Ил Дуче. Мусолини бил неосновано агресивен и храбар што го одвело во неколку дебакл-војни - во Етиопија 1935, Албанија 1939, Грција 1941. Во 1940 се приклучил на Оската на Хитлер, но тоа бил потег од корист за Сојузниците, бидејќи италијанските трупи не биле воопшто обучени, а војниците дезертирале и не сакале да ги ризикуваат своите животи за кауза што не е нивна.

По италијанските порази на сите фронтови и англо-американското слетување на Сицилија во 1943, повеќе од колегите на Мусолини се свртиле против него на средба на Големиот Фашистички Совет на 25 јули 1943. Кралот го повикал Мусолини во својата палата каде што му одзел овластувањата. При напуштање на палатата, Мусолини бил уапсен и испратен во Гран Сасо во целосна изолација.

На 27 април 1945, крај езерото Комо, во обид за бегство кон Швајцарија, Мусолини и неговата љубовница Кларета Петрачи биле фатени од страна на италијанските партизани. Ден потоа, на 28 април, тие биле стрелани заедно со уште 16 други министри и официјални лица на фашистичкиот режим

Those are helpful articles. Please consider adding information about the following:

1. The Mussolini-Hitler salute originated from the USA’s early Pledge of Allegiance and a shocking photograph is here. The original Pledge began with a military salute that then stretched out toward the flag and a photograph is here. In actual use, the second part of the gesture was performed with a straight arm and palm down by disinterested children perfunctorily performing the forced ritual chanting by extending the initial military salute, as shown by Professor Rex Curry. Due to the way that both gestures were used sequentially in the pledge, the military salute led to the hard, stylized salute of Mussolini-Hitler. It was an extended military salute via the USA’s Pledge.

2. At the time that Mussolini-Hitler found their salute they were both self-proclaimed socialists and leaders in their movements. It was not an ancient Roman salute, and the "ancient Roman salute" is a myth. The myth grew from the use of the USA’s pledge salute in early movies showing fictional Roman scenes.

3. The swastika, although it was an ancient symbol, was used sometimes by the National Socialist German Workers Party to represent overlapping “S” letters for their “socialism,” as shown in Swastika Secrets by Dr. Rex Curry. The same symbolism is shown in Hitler’s own bizarre signature, which Hitler altered to use the same stylized "S" letter for "socialist," that Hitler turned his swastika symbol 45 degrees to the horizontal and pointed his new uses to show the "S" shape, and similar alphabetic symbolism was used for the "SS" Division and similar alphabetic symbolism still shows on Volkswagens.

4. The Mussolini-Hitler salute in the USA pre-dated Mussolini-Hitler by decades and was created by Francis Bellamy (author of the "Pledge of Allegiance"). Francis Bellamy and Edward Bellamy (author of the novel "Looking Backward") and Charles Bellamy (author of "A Moment of Madness") and Frederick Bellamy (who introduced Edward to socialistic "Fourierism") were socialists. Edward, Charles and Frederick were brothers, and Francis was their cousin. Francis and Edward were both self-proclaimed National Socialists and they supported the "Nationalism" movement in the USA, the "Nationalist" magazine, and the "Nationalist Educational Association." They wanted all of society to ape the military and they touted "military socialism" and the "industrial army." Edward’s book was an international bestseller, translated into every major language (including Italian & German) and he inspired the "Nationalist Party" (in the USA) and their dogma influenced socialists worldwide (including Italy & Germany) via “Nationalist Clubs.”

The government in the USA and the government schools hide those facts from people in the USA and from people in other countries.

The U.S. still follows similar anti libertarian policies that influenced Mussolini-Hitler. Many Bellamy socialist policies were followed in the USA and still are followed in the USA and caused the USA’s big, expensive and oppressive government and its growing police-state. The Pledge still exists along with laws mandating that teachers lead the robotic pledge chanting every day for twelve years of each child’s life (though the salute was altered). The government still owns and operates schools, including the same schools that imposed segregation by law and taught racism as official government policy. The U.S. practice of imposing segregation by law in government schools and teaching racism as official policy even outlasted the Mussolini-Hitler by over 15 years. After segregation in government's schools ended, the Bellamy legacy caused more police-state racism of forced busing that destroyed communities and neighborhoods and deepened hostilities. Those schools still exist. Infants are given social security numbers that track and tax them for life. Those schools demand the numbers to enroll.