Разговор:Адолф Хитлер

Од Википедија — слободната енциклопедија
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето

Овој текст треба да се измени дополнително да соодветствува со Википедија стандардите, главно структурално, но и да се прошири во одредени аспекти. И.Дукоски

a be koj e toj vlatko sto nema pojma od istorija kako prvo makedonija bila nezavisna e nezavisna i ke bide nezavisna a sto se odnesuva do bugarija istoriski gledano taa nikogas ne bila drzava nitu oak ke bide

Дефинитивно тоа треба да се спомне. Владко, постојат ли непобитни факти дека Хитлер навистина го подготвувал тоа? Сум слушнал дека такво нешто постоело (во ком�


Вижте в http://www.newbalkanpolitics.org.mk/OldSite/Issue_6/troebst.historical.eng.asp - James Krapfl, The Ideals of Ilinden: Uses of Memory and Nationalism in Socialist Macedonia. In: State and Nation Building in East Central Europe: Contemporary Perspectives, ed. John S. Micgiel (New York 1996) 297-316; Brown, A Rising to Count On, passim. With this comes one almost parallel attempt at creating an independent Macedonian state by Adolf Hitler in the first days of September 1944 which is hardly taken into consideration in the Skopje historiography. As an exception compare Marjan Dimitrijevski, Obidot na Van~o Mihajlov za sozdavanje na "Nezavisna Makedonija# 1944 godina. Vo: Makedonskata istoriska nauka, 309-329, as well as Stefan Troebst, „Führerbefehl!“ - Adolf Hitler und die Proklamation eines unabhängigen Makedonien (September 1944). Eine archivalische Miszelle, vo: Osteuropa 52 (2002), H. 4. --Vladko 12:25, 24 Март 2006 (UTC)

brest-bot проверка на правопис[уреди извор]

  • Промена на зборови од типот сеуште во сѐ уште , одделни зборови сѐ, уште, е акцентирано.

Ако имате забележано други синтаксни грешки кои многукратно се повторуваат низ страниците, можете да побарате истите со помош на ботот да се исправат.--Brest-bot (разговор) 16:29, 1 јуни 2010 (CEST), управуван од Brest.

brest-bot проверка на правопис[уреди извор]

  • Промена на зборови од типот се додека во сè додека , е со надреден знак.

Ако имате забележано други синтаксни грешки кои многукратно се повторуваат низ страниците, можете да побарате истите со помош на ботот да се исправат.--Brest-bot (разговор) 10:43, 6 август 2010 (CEST), управуван од Brest.