Приемно одделение

Од Википедија — слободната енциклопедија
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето

Приемно одделение — предна канцеларија или приемна област каде посетителите пристигнуваат и најпрво се сретнуваат со персонал на местото на работење. Персоналот на канцеларијата ќе се занимава со какво било прашање што го посетил посетителот и ги става во контакт со релевантно лице во компанијата. Генерално, предната канцеларија вклучува улоги кои влијаат на приходите на бизнисот. Терминот приемно одделение е во контраст со терминот позадинска служба, која се однесува на операции на компанијата, персонал, сметководство, плати и финансиски одделенија кои не комуницираат директно со клиенти.