Преспа (иселеничко друштво)

Од Википедија — слободната енциклопедија
За други значења на поимот Преспа, видете на појаснителната страница

Преспа е иселеничко добротворно друштво на Македонците по потекло од Преспанско во Канада. Формирано е 1961 година и дејствува во Торонто, Канада. Друштвото било регистрирано кај државните власти во 1983 година. Во статутот е со име Преспанско-ресенско добротворно друштво „Преспа“.[1]

Наводи[уреди | уреди извор]

  1. Николовски-Катин, Славе (1996). Македонски иселенички паноптикум. Друштво за наука и уметност.