Прејди на содржината

Предлошка:Abs

Од Википедија — слободната енциклопедија

|{{{1}}}|

Икона за документација Документација за предлошка

This template may be used to enclose text between two pipes, typically denoting the absolute value.

Употреба

Кога {{nowrap|{{abs|x}} < 7}}, функцијата е позитивна.

Кога |x| < 7, функцијата е позитивна.

Alternatives

This template is equivalent to enclosing the text between two {{pipe}} templates

Кога {{nowrap|{{pipe}}x{{pipe}} < 7}}, функцијата е позитивна.

Кога |x| < 7, функцијата е позитивна.

Поврзано