Прејди на содржината

Предлошка:Разговорник

Од Википедија — слободната енциклопедија
Икона за документација Документација за предлошка

На статиите за одделни јазици става врска до соодветниот разговорник (македонско-Х) од порталот со 50 разговорници.

Употреба

{{разговорник|код= |јазик= }}

Параметри

  • |код= кодовите не се секогаш исти како оние што се користат на Википедија. Друга разлика е тоа што се внесуваат со големи букви. Затоа, проверете го тука пред да го внесете кодот.
  • |јазик= име на јазикот (слободен текст, но секогаш со мала почетна буква според правопис)